Nieuws

We houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws over onze organisatie, veelbelovende samenwerkingen en de verschillende projecten die we ondersteunen.

Landelijk gebied Voor ondernemers
Placeholder for Lucht SH 2133945903Lucht SH 2133945903
Informatiebijenkomst: luchtkwaliteit in Noord-Limburg

Op 22 maart vindt de informatiebijeenkomst “Grenzeloos Meten” plaats. De bijeenkomst is voor iedereen die meer wil weten over de luchtkwaliteit in onze regio én wil bijdragen om dit beter in kaart te gaan brengen. Een goede luchtkwaliteit is namelijk belangrijk voor een gezonde en fijne leefomgeving. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Gemeente Horst aan de Maas, Gemeente Peel en Maas, Gemeente Venray en Provincie Limburg die samen één regionaal meetnetwerk gaan inrichten. Met dit regionale netwerk wordt het mogelijk om meer inzicht te krijgen in de lokale luchtkwaliteit. Het meten van fijnstof en geur staat in dit project centraal.

Toerisme en leisure Voor ondernemers
Placeholder for Vakantiepark camping SH 1118427218Vakantiepark camping SH 1118427218
Update project Rode en Groene Spoor

De vrijetijdssector in Noord-Limburg doet het goed. Dat blijkt uit onderzoek door Vitaliteitsmanager Frank Verkoijen op campings en vakantieparken. Uit het onderzoek kwamen positieve ontwikkelingen, wensen van ondernemers maar ook aandachtpunten naar voren. Daarom is in 2022 het project Rode en Groene spoor vakantieparken gestart.

Het Groene spoor richt zich op de economische ontwikkeling en het Rode spoor op de verbeterpunten voor de vakantieparken in Noord-Limburg.

Vitaal en gezond Voor onze inwoners
Placeholder for STEVIGSTAAN LOGO ROZE RGBSTEVIGSTAAN LOGO ROZE RGB
Lancering valpreventie-programma Stevig Staan

Donderdag 15 december 2022 is het valpreventieprogramma ‘Stevig Staan’ voor ouderen in zeven Noord-Limburgse gemeenten van start gegaan. Het programma helpt 70-plussers om het risico op een val te verminderen en om de zelfstandigheid te vergroten of te behouden. Het is belangrijk dat onze regio inzet op valpreventie omdat 40% van de 70-plussers minimaal één keer per jaar valt; driemaal vaker dan gemiddeld in Nederland. Ouderen in Noord-Limburg kunnen zich vanaf nu (laten) aanmelden voor het valpreventietraject.

Het laatste nieuws in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.