Nieuws

We houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws over onze organisatie, veelbelovende samenwerkingen en de verschillende projecten die we ondersteunen.

Placeholder for Vlaggen feestelijk moment Regio DealVlaggen feestelijk moment Regio Deal
Nieuwe Regio Deal voor Noord-Limburg

Nog net voordat de ‘Vastelaovend’ losbarst heeft de Regio Noord-Limburg een mooi bericht ontvangen van het Rijk!

De Regio Noord-Limburg krijgt 10 miljoen euro van het Rijk om goede dingen te doen in de regio en ervoor te zorgen dat het fijn leven, wonen, werken en leren is in Noord-Limburg. Dit geld komt uit de Regio Deals van de Rijksoverheid, een samenwerking tussen de overheid en regio om de kracht van de regio te versterken.

Dat Noord-Limburg nu voor de tweede keer een Regio Deal ontvangt is een bevestiging dat de acht Noord-Limburgse gemeenten, samen met de Provincie Limburg en andere partners, de afgelopen jaren de juiste richting zijn ingeslagen. Er liggen nog kansen en uitdagingen genoeg. Deze pakken we graag met beide handen aan.

Placeholder for DX5 A3754DX5 A3754
College Provincie Limburg te gast op de Regiodag Noord-Limburg

Dinsdag 21 november 2023 kwamen de acht colleges van de Regio Noord-Limburg bij elkaar op de Regiodag. Het nieuwe College van Gedeputeerde Staten was te gast op deze bestuurdersdag. Deze dag stond in het teken van kennismaking en ontmoeting. Daarnaast gingen bestuurders van de Regio Noord-Limburg in gesprek met de gedeputeerden over een aantal belangrijke regionale thema’s zoals kennisinfrastructuur, jeugd en talent, veiligheid en vitale gemeenschappen én de raakvlakken daarvan in het nieuwe provinciale coalitieakkoord ‘Elke Limburger telt’.

Toerisme en recreatie Voor onze inwoners
Placeholder for Genneperhuis heringercht tot fiets en wandelgebied 1Genneperhuis heringercht tot fiets en wandelgebied 1
Unieke samenwerking Genneper Huys en Limburgs Museum

Het Genneper Huys, een voormalige burcht tussen de Maas en de Niers, herbergt een uniek stukje geschiedenis. De gemeente Gennep wil dit rijke verleden tot leven brengen voor inwoners en bezoekers.

Samenwerking met Limburgs Museum

Er is lang gezocht naar manieren om het verhaal van het Genneper Huys en zijn geschiedenis beleefbaar te maken. Uiteindelijk is de gemeente uitgekomen bij het Limburgs Museum, met de vraag of zij kunnen helpen bij het realiseren van deze beleving. Het Limburgs Museum staat bekend om zijn innovatieve benadering van de geschiedenis, waarbij verhalen vanuit diverse perspectieven worden verteld. Samen is besloten om de nadruk te leggen op het jaar 1641, toen Gennep belegerd werd tijdens de Tachtigjarige Oorlog.

Voor onze inwoners
Placeholder for Podcast Kijk Niet Weg afbeeldingPodcast Kijk Niet Weg afbeelding
Podcast over jongeren en het rechte pad

In de driedelige podcast ‘Kijk Niet Weg komen jongeren en professionals aan het woord. Ze spreken over ronselen van jongeren, middelengebruik, rijden onder invloed en de rol van omgevingsfactoren.

De afgelopen weken werkte journalist Lubert Priems aan een podcast voor de campagne ‘Kijk Niet Weg. Op verzoek van de acht samenwerkende gemeentes trok hij Noord-Limburg in. Tijdens zijn rondgang kwam hij uiteenlopende ervaringsdeskundigen tegen. Hij sprak met hen over ondermijning en maakte er een driedelige serie over.

Vitaal en gezond Voor onze inwoners
Placeholder for Kokkerelli Ania Liesting 230705165023 WEBKokkerelli Ania Liesting 230705165023 WEB
Onderzoek naar warme groentelunches op basisscholen

Kokkerelli - Kids University For Cooking start met een onderzoek naar warme, groenterijke schoollunches op drie basisscholen.

Het aantal kinderen met overgewicht in Nederland neemt toe en te weinig kinderen hebben een gezond eetpatroon. Ook de kennis over waar ons voedsel vandaan komt en waarom gezond eten belangrijk is neemt steeds meer af.

Daarom start Kokkerelli vanuit het programma Jeugd, Voeding en Gezondheid, van Brightlands Campus Greenport Venlo, met warme groentelunches op drie basisscholen in de regio.

Het laatste nieuws in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.