Opening Brightlands NovaBite: expertisecentrum voor sensorisch onderzoek en productoptimalisatie

Jasper Kuntzelaers, gedeputeerde Provincie Limburg, opende de nieuwe faciliteit Brightlands NovaBite. Dit expertisecentrum op Brightlands Campus Greenport Venlo biedt een allesomvattend pakket: van smaakonderzoek, productonderzoek en in-company paneltrainingen tot deskundigheid over Europese en Nederlandse wet- en regelgeving. Dit wordt gevoed met kennis uit de wetenschap door de samenwerking met Universiteit Maastricht.

Placeholder for Opening Brightlands Nova Bite 4 minOpening Brightlands Nova Bite 4 min

Alles onder 1 dak

Brightlands NovaBite beschikt over de nieuwste voorzieningen zoals ‘sensory booths’ voor smaaktesten, een ruimte voor focusgroepen en een (demonstratie)keuken voor het bereiden van nieuwe, innovatieve producten en ingrediënten. Daarbij beschikt Brightlands NovaBite over een eigen consumentenpanel voor het testen van producten en/of concepten. Tijdens de opening maakte de aanwezigen kennis met de verschillende expertises van NovaBite. De middag werd afgesloten met de culinaire kunsten van kok Mounir Toub.

Meer over NovaBite
Placeholder for Kook workshop Mounir ToubKook workshop Mounir Toub

Brightlands NovaBite is een zeer waardevolle toevoeging aan de activiteiten op de campus, zijn bewoners én de regio. Brightlands NovaBite is een prachtig nieuw centrum dat bijdraagt aan het versnellen van de ontwikkeling én het succesvol op de markt brengen van verbeterde, gezondere en duurzamere voedingsproducten en -concepten.

Ingrid Vermeer, CEO van Brightlands Campus Greenport Venlo

Samenwerking NovaBite en Kokkerelli

Tijdens de opening werd bekend gemaakt dat NovaBite en Kokkerelli de handen ineen slaan om een lange termijn samenwerking aan te gaan. De activiteiten van Kokkerelli dragen bij aan het versnellen van de transitie naar een gezonde jeugd door de inzet van gevalideerde educatie, innovatie en wetenschappelijk onderzoek. De expertise en faciliteiten van Novabite sluiten mooi aan bij de expertise van Kokkerelli en andersom. Samen benadrukken wij de missie om duurzaam te investeren in de gezondheid van onze jeugd.

Placeholder for Opening Brightlands Nova Bite 5Opening Brightlands Nova Bite 5

NovaBite is een project dat niet alleen onze regio op de kaart zet op het gebied van agrofood innovatie, maar ook aantoont hoe wij als provincie vooroplopen in het integreren van duurzaamheid in al onze ontwikkelingen. Gezien de maatschappelijke opgaven van vandaag de dag is het van groot belang dat vooruitstrevende, creatieve ondernemers de ruimte krijgen die zij nodig hebben om de oplossingen voor morgen naar de markt te brengen. In dat opzicht functioneert NovaBite als een cruciaal knooppunt waar talent, ondernemerschap en onderzoek samenkomen om onze regio te versterken.

Jasper Kuntzelaers, Gedeputeerde Provincie Limburg

  • Placeholder for Opening Brightlands Nova Bite 1 minOpening Brightlands Nova Bite 1 min
  • Placeholder for Opening Brightlands Nova Bite 6 minOpening Brightlands Nova Bite 6 min
  • Placeholder for Opening Brightlands Nova Bite 2 minOpening Brightlands Nova Bite 2 min
  • Placeholder for DSC02177DSC02177

Het laatste nieuws in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.