Onze ambitie

Noord-Limburg kiest voor gezondheid als basis voor beleid, projecten en initiatieven die bijdragen aan het ontwikkelen, verbeteren en laten groeien van onze regio.

Brede gezondheid als overkoepelende basis

Noord-Limburg zit vol kleine en grote kansen en opgaven op het gebied van samenleven, wonen, werken en klimaat. We zijn een ambitieuze regio en leggen de lat hoog. We kiezen voor brede gezondheid als overkoepelende basis bij het waarmaken van onze doelstellingen.

  • Placeholder for Kinderen op schoolKinderen op school
  • Placeholder for Oudere dames met rollatorOudere dames met rollator
  • Placeholder for Peel en Maas MaasbreePeel en Maas Maasbree

Brede gezondheid, wat is dat?

Als het gaat over gezondheid denken we al snel aan ons lichaam of aan voeding. Gezondheid is veel meer dan dat. Een gezond leerklimaat bijvoorbeeld, waarin studenten het beste uit zichzelf kunnen halen. Of gezond ondernemerschap, waarbij innovatie en duurzaamheid worden gestimuleerd. Met brede gezondheid bedoelen we dus gezondheid in de breedste zin van het woord.

Waarom de Gezondste Regio?

Wat rn-l betreft kunnen welzijn en welvaart niet zonder elkaar bestaan. Om vooruit te kunnen moet je gezond zijn als mens of als organisatie. Een gezonde omgeving helpt daarbij. Door het maken van gezonde keuzes aan te moedigen verankeren we gezond denken en doen in het DNA van onze regio.

Placeholder for Maas kunst 1861282225Maas kunst 1861282225

Het laatste nieuws in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.