Nieuws

We houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws over onze organisatie, veelbelovende samenwerkingen en de verschillende projecten die we ondersteunen.

Toerisme en recreatie Voor onze inwoners
Placeholder for Genneperhuis heringercht tot fiets en wandelgebied 1Genneperhuis heringercht tot fiets en wandelgebied 1
Unieke samenwerking Genneper Huys en Limburgs Museum

Het Genneper Huys, een voormalige burcht tussen de Maas en de Niers, herbergt een uniek stukje geschiedenis. De gemeente Gennep wil dit rijke verleden tot leven brengen voor inwoners en bezoekers.

Samenwerking met Limburgs Museum

Er is lang gezocht naar manieren om het verhaal van het Genneper Huys en zijn geschiedenis beleefbaar te maken. Uiteindelijk is de gemeente uitgekomen bij het Limburgs Museum, met de vraag of zij kunnen helpen bij het realiseren van deze beleving. Het Limburgs Museum staat bekend om zijn innovatieve benadering van de geschiedenis, waarbij verhalen vanuit diverse perspectieven worden verteld. Samen is besloten om de nadruk te leggen op het jaar 1641, toen Gennep belegerd werd tijdens de Tachtigjarige Oorlog.

Voor onze inwoners
Placeholder for Podcast Kijk Niet Weg afbeeldingPodcast Kijk Niet Weg afbeelding
Podcast over jongeren en het rechte pad

In de driedelige podcast ‘Kijk Niet Weg komen jongeren en professionals aan het woord. Ze spreken over ronselen van jongeren, middelengebruik, rijden onder invloed en de rol van omgevingsfactoren.

De afgelopen weken werkte journalist Lubert Priems aan een podcast voor de campagne ‘Kijk Niet Weg. Op verzoek van de acht samenwerkende gemeentes trok hij Noord-Limburg in. Tijdens zijn rondgang kwam hij uiteenlopende ervaringsdeskundigen tegen. Hij sprak met hen over ondermijning en maakte er een driedelige serie over.

Vitaal en gezond Voor onze inwoners
Placeholder for Kokkerelli Ania Liesting 230705165023 WEBKokkerelli Ania Liesting 230705165023 WEB
Onderzoek naar warme groentelunches op basisscholen

Kokkerelli - Kids University For Cooking start met een onderzoek naar warme, groenterijke schoollunches op drie basisscholen.

Het aantal kinderen met overgewicht in Nederland neemt toe en te weinig kinderen hebben een gezond eetpatroon. Ook de kennis over waar ons voedsel vandaan komt en waarom gezond eten belangrijk is neemt steeds meer af.

Daarom start Kokkerelli vanuit het programma Jeugd, Voeding en Gezondheid, van Brightlands Campus Greenport Venlo, met warme groentelunches op drie basisscholen in de regio.

Vitaal en gezond Voor onze inwoners
Placeholder for Vie Curi Zon shutterstock 1289385547Vie Curi Zon shutterstock 1289385547
VieCuri deelt zonnebrandcrème uit aan alle basisscholen

Ziekenhuis VieCuri start een grote campagne om kinderen op jonge leeftijd bewust te maken van de gevaren van de zon.  De campagne is een initiatief van Karen van Poppelen, dermatoloog bij ziekenhuis VieCuri en mede mogelijk gemaakt door de Noord-Limburgse gemeenten en zorgverzekeraar VGZ.

De zomer is een heerlijke tijd voor kinderen om lekker buiten te spelen. Geniet van de zon, maar pas op voor verbranden. Kinderen beschermen tegen de zon is de allerbelangrijkste manier om huidkanker op latere leeftijd te voorkomen.  Alle basisscholen in Noord-Limburg ontvangen het lespakket ‘Slim met de zon’ en zonnebrandcrème. Basisschool De Groenling in Panningen had de eer om het eerste pakket in ontvangst te nemen.

Ondernemen en innoveren
Placeholder for LR Werkbezoek minister BZK Noord Limburg 20230515 008LR Werkbezoek minister BZK Noord Limburg 20230515 008
Minister Bruins Slot op bezoek in Noord-Limburg - 15 mei 2023

“Een gezonde regio maak je samen!”
Maandag 15 mei 2023 ontving Regio Noord-Limburg minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties. De minister kreeg een kijkje in de diversiteit van de regio, de specifieke uitdagingen en het succes dat samenwerking in onze regio te weeg brengt. De rode draad door het programma was Talentontwikkeling en het binden van talent in Noord-Limburg. Dit thema is niet zomaar gekozen. De monitor Brede Welvaart laat zien dat met name Innovatie en Human Capital belangrijke aandachtspunten zijn in Noord-Limburg.

Het laatste nieuws in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.