Nieuws

We houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws over onze organisatie, veelbelovende samenwerkingen en de verschillende projecten die we ondersteunen.

Ondernemen en innoveren
Placeholder for LR Werkbezoek minister BZK Noord Limburg 20230515 008LR Werkbezoek minister BZK Noord Limburg 20230515 008
Minister Bruins Slot op bezoek in Noord-Limburg - 15 mei 2023

“Een gezonde regio maak je samen!”
Maandag 15 mei 2023 ontving Regio Noord-Limburg minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties. De minister kreeg een kijkje in de diversiteit van de regio, de specifieke uitdagingen en het succes dat samenwerking in onze regio te weeg brengt. De rode draad door het programma was Talentontwikkeling en het binden van talent in Noord-Limburg. Dit thema is niet zomaar gekozen. De monitor Brede Welvaart laat zien dat met name Innovatie en Human Capital belangrijke aandachtspunten zijn in Noord-Limburg.

Vitaal en gezond Voor onze inwoners
Placeholder for Persfoto minister Helder bezoekt valpreventieprogramma Stevig Staan in VenloPersfoto minister Helder bezoekt valpreventieprogramma Stevig Staan in Venlo
Minister Helder bezoekt valpreventieprogramma Stevig Staan Noord-Limburg

Vandaag, 3 april 2023, bracht minister Conny Helder (Langdurige Zorg en Sport) een werkbezoek aan het valpreventieprogramma van de Health Impact Bond ‘Stevig Staan’ dat eind vorig jaar in zeven Noord-Limburgse gemeenten van start ging. De minister was te gast bij een valcursus en ging in gesprek met de betrokken partijen: “Inzetten op preventie is heel belangrijk, want daarmee kunnen we de zorg voor zijn. Dat vond ik ook zo mooi om hier te zien: ouderen leren echt hóe ze moeten vallen. Dat is minstens zo belangrijk als het voorkomen ervan. Deze Health Impact Bond is een mooi voorbeeld van het anders aanpakken en financieren van preventie en innovatie.”

Toerisme en recreatie Voor ondernemers
Placeholder for Vakantiepark camping SH 1118427218Vakantiepark camping SH 1118427218
Update project Rode en Groene Spoor

De vrijetijdssector in Noord-Limburg doet het goed. Dat blijkt uit onderzoek door Vitaliteitsmanager Frank Verkoijen op campings en vakantieparken. Uit het onderzoek kwamen positieve ontwikkelingen, wensen van ondernemers maar ook aandachtpunten naar voren. Daarom is in 2022 het project Rode en Groene spoor vakantieparken gestart.

Het Groene spoor richt zich op de economische ontwikkeling en het Rode spoor op de verbeterpunten voor de vakantieparken in Noord-Limburg.

Vitaal en gezond Voor onze inwoners
Placeholder for STEVIGSTAAN LOGO ROZE RGBSTEVIGSTAAN LOGO ROZE RGB
Lancering valpreventie-programma Stevig Staan

Donderdag 15 december 2022 is het valpreventieprogramma ‘Stevig Staan’ voor ouderen in zeven Noord-Limburgse gemeenten van start gegaan. Het programma helpt 70-plussers om het risico op een val te verminderen en om de zelfstandigheid te vergroten of te behouden. Het is belangrijk dat onze regio inzet op valpreventie omdat 40% van de 70-plussers minimaal één keer per jaar valt; driemaal vaker dan gemiddeld in Nederland. Ouderen in Noord-Limburg kunnen zich vanaf nu (laten) aanmelden voor het valpreventietraject.

Het laatste nieuws in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.