Nieuwe Regio Deal voor Noord-Limburg

Nog net voordat de ‘Vastelaovend’ losbarst heeft de Regio Noord-Limburg een mooi bericht ontvangen van het Rijk!

De Regio Noord-Limburg krijgt 10 miljoen euro van het Rijk om goede dingen te doen in de regio en ervoor te zorgen dat het fijn leven, wonen, werken en leren is in Noord-Limburg. Dit geld komt uit de Regio Deals van de Rijksoverheid, een samenwerking tussen de overheid en regio om de kracht van de regio te versterken.

Dat Noord-Limburg nu voor de tweede keer een Regio Deal ontvangt is een bevestiging dat de acht Noord-Limburgse gemeenten, samen met de Provincie Limburg en andere partners, de afgelopen jaren de juiste richting zijn ingeslagen. Er liggen nog kansen en uitdagingen genoeg. Deze pakken we graag met beide handen aan.

Placeholder for Vlaggen feestelijk moment Regio DealVlaggen feestelijk moment Regio Deal

Samenwerken loont

Met verschillende partners hebben we een sterk voorstel gemaakt. Dit wordt nu beloond met extra geld vanuit het Rijk. Dit gaan we gebruiken voor een gezonde toekomst van Noord-Limburg in de vorm van samenwerkingsprojecten op belangrijke onderwerpen.

In de aanvraag hebben we ons gericht op de onderwerpen: Kennis-ecosystemen en duurzaam ondernemen, Talentontwikkeling, Vitale gemeenschappen & Positieve Gezondheid en Veiligheid.

"Er is veel energie en steun om samen met ondernemers, scholen en andere partners de problemen in de regio aan te pakken en de kansen die er liggen te benutten. We kunnen nu echt aan de slag gaan. Natuurlijk doen we dit samen met partners. We zijn heel blij met dit goede nieuws en bedanken iedereen die heeft geholpen bij het maken van het voorstel. We kijken uit naar verdere samenwerking!"

Antoin Scholten, voorzitter Regio Noord-Limburg en burgemeester Gemeente Venlo Namens de acht Noord-Limburgse gemeenten en de Provincie Limburg

Wat is een Regio Deal?

In de Regio Deals werken de overheid, provincies en regio's samen om het leven, wonen en werken in de regio beter te maken. Vooral op plekken die een extra steuntje kunnen gebruiken. Het Rijk maakt geld vrij om samen met de provincie en de regio, in te zetten voor het goede leven Noord-Limburg.

Het laatste nieuws in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.