Sustainable Food Production

Met Sustainable Food Production ontwikkelt Sudryso een mobiele productie-unit die groente en fruit verwerkt tot gezonde, houdbare snacks en tegelijk nieuwe verdienmodellen in de voedselketen mogelijk maakt.

Placeholder for SudrysoSudryso

Sustainable Food Production richt zich op de ontwikkeling van innovatieve technologieën voor gezonde en houdbare voedingsmiddelen. Centraal staat een man-arme productie-unit – een mobiele “container” – die op locatie voedingsproducten kan verwerken. Daarmee wordt transport beperkt en ontstaat een duurzame manier van produceren.

Met de gepatenteerde Sudryso-technologie wordt water uit groente en fruit onttrokken, zonder toevoeging van additieven. Dit levert krokante, gezonde producten op met een lange houdbaarheid (>1 jaar). Zo kunnen onder meer chips en snacks volledig vervangen worden door gezonde varianten: “make the healthy choice the happy choice.”

Het ontwikkelen van een compacte, efficiënte en voedselveilige productie-unit vraagt om nieuwe technologieën en modules. Tegelijkertijd moet worden gekeken naar geschikte binders (zoals aardappel) en het optimaal benutten van reststromen, bijvoorbeeld de stam van broccoli.

Doelstellingen / Resultaten

  • Nieuwe verdienmodellen voor boeren
  • Minder restproducten
  • Gezonde, duurzame alternatieve voedingsmiddelen
  • Ketenverandering en verduurzaming door samenwerking
  • Ontwikkelen van innovatieve voedingsverwerkingsmachines

Initiatiefnemer(s)

Placeholder for SudrysoSudryso

Sudryso

Meer info of meedoen?

Op zoek naar meer informatie over dit project of wilt u zelf een bijdrage leveren?

Neem contact op met Sudryso

Roelof Naber

Programmamanager Ondernemen en innoveren

Het laatste nieuws in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.