

Van afval naar grondstof is een bekend begrip als het gaat om duurzaamheid en circulariteit. (Berm)gras is een afvalproduct dat wordt gebruikt als grondstof voor duurzaam en hoogwaardig plaatmateriaal.
Met Sustainable Food Production ontwikkelt Sudryso een mobiele productie-unit die groente en fruit verwerkt tot gezonde, houdbare snacks en tegelijk nieuwe verdienmodellen in de voedselketen mogelijk maakt.

Sustainable Food Production richt zich op de ontwikkeling van innovatieve technologieën voor gezonde en houdbare voedingsmiddelen. Centraal staat een man-arme productie-unit – een mobiele “container” – die op locatie voedingsproducten kan verwerken. Daarmee wordt transport beperkt en ontstaat een duurzame manier van produceren.
Met de gepatenteerde Sudryso-technologie wordt water uit groente en fruit onttrokken, zonder toevoeging van additieven. Dit levert krokante, gezonde producten op met een lange houdbaarheid (>1 jaar). Zo kunnen onder meer chips en snacks volledig vervangen worden door gezonde varianten: “make the healthy choice the happy choice.”
Het ontwikkelen van een compacte, efficiënte en voedselveilige productie-unit vraagt om nieuwe technologieën en modules. Tegelijkertijd moet worden gekeken naar geschikte binders (zoals aardappel) en het optimaal benutten van reststromen, bijvoorbeeld de stam van broccoli.

Sudryso
Op zoek naar meer informatie over dit project of wilt u zelf een bijdrage leveren?

