L.INT Lectorschap Agro

Agrosector vraagt om nieuwe technologie

In de hele agrosector zie je dat nieuwe toepassingen van technologie steeds belangrijker worden. Daardoor kan efficiënter en met minder mensen gewerkt worden. Onderwijsinstelling Fontys komt graag tegemoet aan deze behoefte van agro-ondernemers.

Placeholder for LINTLINT

Agrosector en Fontys zoeken verbinding

De agrosector heeft behoefte aan technologie waardoor sneller en slimmer gewerkt kan worden, zoals de aspergeplukrobot of stamdiktemeter. Fontys wil graag helpen, hun studenten pakken de uitdagingen aan. Wageningen Universiteit en Research Centrum (WUR) beschikt over belangrijke aanvullende kennis. Samen ontwikkelingen zij een onderzoeksprogramma dat een belangrijke bijdrage gaat leveren aan innovatie in de sector en bedrijven in onze regio.

Doelstellingen / Resultaten

  • Technologische antwoorden bedenken op de vragen van de agrosector om efficiënter en met minder mensen te kunnen werken.
  • Agrosector en onderwijsinstellingen Fontys en WUR zijn hier wederzijds bij gebaat. De een wordt voorzien in oplossingen voor zijn behoeftes, de ander krijgt inspirerende uitdagingen voor zijn studenten.

Initiatiefnemer(s)

Placeholder for Wageningen URWageningen UR

Wageningen University Research

Placeholder for Logo card FontysLogo card Fontys

Fontys Hogescholen Venlo

Meer info of meedoen?

Wil jij graag meer informatie over dit project of wil je zelf een bijdrage leveren aan dit project?

Neem contact op met rn-l

Climmy Roeffen

Programmamanager Ondernemen en innoveren

Het laatste nieuws in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.