Kijk niet weg! Maak een vuist tegen criminele activiteiten

Een veilige omgeving is helaas niet altijd vanzelfsprekend. Ook in Noord-Limburg infiltreren criminelen en vinden activiteiten plaats die het daglicht niet kunnen verdragen. Alleen door samen een vuist te maken tegen criminaliteit zijn we in staat om dit probleem aan te pakken!

Placeholder for Logo Kijk niet wegLogo Kijk niet weg

In Noord-Limburg is geen plek voor criminelen!

Met de campagne ‘Kijk niet weg!’ maken we de 280.000 inwoners van de regio ervan bewust dat er ook in onze steden, dorpen en buitengebieden dingen gebeuren die onze samenleving ondermijnen. Criminelen organisaties worden steeds sluwer en brutaler. Ze benaderen inmiddels ook onze ‘gewone’ buurman en de vriendjes van onze kinderen. Als het eerste contact gelegd is, is er géén weg meer terug.

Door niet weg te kijken als je iets vreemds ziet en het anoniem te melden via Meld Misdaad Anoniem zorgen we samen voor een veilig Noord-Limburg.

Een veilig Noord-Limburg is belangrijk voor iedereen!

Wat doen we nog meer?

Rondom het thema Veiligheid werken we aan 13 projecten die elkaar versterken en het criminelen lastiger maken om hun activiteiten in onze regio te ontplooien. Denk hierbij aan de invoering van een Keurmerk Veilig Ondernemen Buitengebied, burgers bewuster maken van signalen die horen bij georganiseerde criminaliteit, controles van het interventieteam Noord-Limburg: ACT!, nieuwe opsporings- en controlemethoden, herbestemmen van leegstaand agrarisch vastgoed, verbeteren van de integratie van arbeidsmigranten en het aanpakken van criminaliteit op vakantie- en recreatieparken.

Initiatiefnemer(s)

Placeholder for Rn l logo 1 fcRn l logo 1 fc

Regio Noord-Limburg

Placeholder for Logo PL kleur RGBLogo PL kleur RGB

Provincie Limburg

Placeholder for 12876 900461363309811 5666149264321743828 n12876 900461363309811 5666149264321743828 n

Openbaar Ministerie

Placeholder for PolitiePolitie

Politie

Placeholder for RIEC LogoRIEC Logo

RIEC Limburg
Regionaal Informatie- en Expertise Centrum Limburg

Één tip kan al leiden tot een onderzoek!

Twijfel niet als je iets verdachts ziet of hoort. Elke tip is belangrijk!

Bel Meld Misdaad Anoniem (M.) via 0800-7000 of bel het algemene nummer van de politie via 0900-8844.

"Een goede zaak! Het is belangrijk dat we krachten bundelen en dat de alertheid en bewustwording omhoog gaat. Als je niet weet waar je op moet letten, kan het zomaar gebeuren dat er ergens een opslagplaats voor gestolen spullen, een XTC-lab of hennepkwekerij opduikt. Dat moeten we voorkomen”.

Burgemeester Ryan Palmen, Gemeente Horst aan de Maas. Portefeuillehouder Veiligheid Regio Deal Noord-Limburg

Het laatste nieuws in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.