Projecten en initiatieven voor en door een gezond Noord-Limburg

Regio Noord-Limburg ondersteunt diverse projecten en initiatieven die bijdragen aan het gezonder maken van onze regio. Laat u inspireren door onze lopende en afgeronde projecten.

Ondernemen en innoveren Voor het onderwijs
Placeholder for Grens venlo 689630707Grens venlo 689630707
Grensoverschrijdend kennisinstituut Duurzaamheid

Een internationale krachtsinspanning

De transitie naar een niet-fossiele, circulaire economie is een urgente en complexe opgave voor de samenleving en zeker ook voor het bedrijfsleven. De manier waarop we produceren en consumeren is aan een forse herziening toe. Alleen in een gezamenlijke inspanning tussen overheden, kennisinstellingen en het bedrijfsleven kan economisch gedrag nieuwe, noodzakelijke vormen krijgen. Landsgrenzen zijn hierbij van ondergeschikt belang, want het gaat om een internationale opgave.

Vitaal en gezond Voor onze inwoners
Placeholder for DOORGRONDEN 2DOORGRONDEN 2
Podcast - Doorgronden

DOORGRONDEN is een podcastserie over de kracht van mensen in een gemeenschap. In 7 inspirerende afleveringen nemen Sanne Aben, Aukje van Dijk en Wim Moorman je mee in wat groepen mensen en gemeenschappen in Noord-Limburg op eigen initiatief allemaal organiseren.

Als kunstdocent, (cultuur)coach, ontwerper, publicist en historicus gaan ze geheel onbevangen op ontdekkingstocht. Samen met diverse Noord-Limburgers, van jong tot oud, vertellen zij de blik van buiten en met een kritische blik over ondergrondse netwerken.  Als schatgravers gaan ze DOORGRONDEN wat anderen over het hoofd zien!

Waar haal jij inspiratie uit? Luister nu en (her)ontdek jouw blik op de kracht van gemeenschappen.

Het laatste nieuws in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.