Projecten en initiatieven voor en door een gezond Noord-Limburg

Regio Noord-Limburg ondersteunt diverse projecten en initiatieven die bijdragen aan het gezonder maken van onze regio. Laat u inspireren door onze lopende en afgeronde projecten.

Vitaal en gezond Voor onze inwoners
Placeholder for Moestuin schoffelenMoestuin schoffelen
Burgerparticipatie en Positieve Gezondheid in de huisartsenzorg

Door het exploderen van zorgkosten en gebrek aan (zorg)professionals is de huidige gezondheidszorg niet meer houdbaar. Gemeenschappen waar bewoners naar elkaar omkijken spelen een belangrijke rol in de verschuiving van zorg naar gezondheid. De brede kijk van Positieve Gezondheid verbindt de huisarts en bewoners. Dit verbetert de vitaliteit van de gemeenschap én de zorg en is daardoor belangrijk voor ons allemaal.

Vitaal en gezond Voor onze inwoners
Placeholder for WKJ Caroline aangepastWKJ Caroline aangepast
Stichting 'Wat kies jij?'

Wij willen van Noord-Limburg de gezondste regio van Europa maken. Een regio waarin scholen, verenigingen, bedrijven en de omgeving samenwerken om alle 280.000 inwoners te inspireren tot gezond worden én blijven. Met aansprekende voorbeelden uit de regio en handige informatie laten we je op dit platform zien hoe je gezonder en bewuster kunt leven. En dat niet alleen: we helpen je ook om een plan te maken. Zo kun je direct aan de slag, op een manier die bij jou past.

Mobiliteit en logistiek Voor ondernemers
Placeholder for Corridoraanpak 2Corridoraanpak 2
Corridoraanpak met slimme technologie

Noord-Limburg heeft veel te maken met logistiek. Transporteurs kunnen veiliger, duurzamer en efficiënter rijden door meer samen te werken. En door slim gebruik te maken van de bestaande infrastructuur en beschikbare data. Daarmee besparen ze tijd en geld.

De Corridoraanpak heeft als doelstelling de logistieke verkeersstromen in Noord-Limburg efficiënter te organiseren, door vrachtverkeer prioriteit te verlenen bij het passeren van kruispunten in een Connected Transport Corridor.

Het laatste nieuws over rn-l in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.