Podcast - Doorgronden

DOORGRONDEN is een podcastserie over de kracht van mensen in een gemeenschap. In 7 inspirerende afleveringen nemen Sanne Aben, Aukje van Dijk en Wim Moorman je mee in wat groepen mensen en gemeenschappen in Noord-Limburg op eigen initiatief allemaal organiseren.

Als kunstdocent, (cultuur)coach, ontwerper, publicist en historicus gaan ze geheel onbevangen op ontdekkingstocht. Samen met diverse Noord-Limburgers, van jong tot oud, vertellen zij de blik van buiten en met een kritische blik over ondergrondse netwerken.  Als schatgravers gaan ze DOORGRONDEN wat anderen over het hoofd zien!

Waar haal jij inspiratie uit? Luister nu en (her)ontdek jouw blik op de kracht van gemeenschappen.

Placeholder for DOORGRONDEN 2DOORGRONDEN 2

Podcastserie DOORGRONDEN

De 7 afleveringen gaan over:

  • Schatgravers: Een korte introductie van de schatgravers en hun opdrachtgevers. Op zoek naar de kracht van gemeenschappen. Hoe start je zo’n zoektocht en wat verstaan we onder een gemeenschap?
  • Echte Mensen: In gesprek met mensen in Noord-Limburg die diverse initiatieven organiseren. Wat zijn hun drijfveren om vooral in hun eigen vrije tijd iets te doen voor hun gemeenschap?
  • Barrières: Naast de inspirerende gesprekken uit de vorige aflevering ook teleurstelling, onbegrip en frustraties over initiatieven die maar niet van de grond komen. Hierbij ook aandacht voor de rol van de overheid, vaak verantwoordelijk voor de groter wordende kloof tussen systeem- en leefwereld.
  • Proefboring: Wat zou er gebeuren in een wereld zonder regels. Wat als er zonder spelregels geld ter beschikking wordt gesteld voor de diverse initiatieven?
  • Bodemschatten: Inzicht in het begrip Vitale Gemeenschappen. Er wordt dieper gegraven naar het ontstaan van initiatieven. Waarom willen mensen zich inzetten voor anderen?
  • Jonge Lagen: Hoe denkt de jongere generatie? Wat is hun beleving en betrokkenheid?
  • Wegdobberen: Wat is de impact van de inzet van anderen op een gemeenschap? Hoe breng je gemeenschappen bij elkaar? Zijn initiatieven kopieerbaar? Allemaal vragen om bij weg te dobberen.

Veel luisterplezier!

Luister DOORGRONDEN op Soundcloud

Initiatiefnemer(s)

Placeholder for Rn l logo 1 fcRn l logo 1 fc

Regio Noord-Limburg

Meer info of meedoen?

Wil jij graag meer informatie over de podcast DOORGRONDEN of over de kracht van gemeenschappen?

Neem contact op met Eric

Eric de Maeyer

Programmamanager

Vitaal en gezond

Het laatste nieuws in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.