Erfgoed Sint Joris en de draak

Beesel heeft Draak hoog in het vaandel   

Sint Joris en de Draak is nationaal immaterieel erfgoed. De legende van Sint Joris en de Draak wordt al sinds 1736 levend gehouden in Beesel. Tegenwoordig komen zo’n 15.000 mensen op het Draaksteken af. De gemeente Beesel wil - samen met Stichting Draaksteken Beesel, de gemeenschap en ondernemers - het thema verder uitbouwen en Beesel en de regio op de Europese kaart zetten.

Placeholder for Draaksteken 2016 304Draaksteken 2016 304

Beesel Drakedörp

Samen met het netwerk van Drakengemeenten en -steden uit Duitsland, België, Spanje en Portugal wordt een Europees Culturele Route uitgewerkt. Dit is een predicaat van de Raad van Europa dat ook gedragen wordt door de route naar Santiago de Compostela en de Liberation Route. Dit unieke immateriële erfgoed heeft daarmee een economische, toeristische uitstraling naar de hele regio.

Daarnaast biedt de doorontwikkeling van het Drakenrijk naar een dagelijks geopend amusementspark - met in de eerste fase 300.000 bezoekers - een waardevolle toevoeging aan de dagrecreatie in de regio Noord-Limburg.

We willen beide ontwikkelingen zichtbaar en beleefbaar maken en in ruimtelijk zin verbinden met Beesel Drakedörp

Meer over Immaterieel Erfgoed Draaksteken

Doelstellingen / Resultaten

  • Beesel wil - samen met andere Europese ‘Drakengemeenten en steden -  van de Raad van Europa erkenning voor een Europese Culturele Route.
  • De gemeente investeert in het beleefbaar maken van het thema Sint Joris en de Draak.

Initiatiefnemer(s)

Placeholder for BeeselBeesel

Gemeente Beesel

Meer info of meedoen?

Wil jij graag meer informatie over dit project of wil je zelf een bijdrage leveren aan dit project?

Neem contact op met rn-l

Het laatste nieuws in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.