Update project Rode en Groene Spoor

De vrijetijdssector in Noord-Limburg doet het goed. Dat blijkt uit onderzoek door Vitaliteitsmanager Frank Verkoijen op campings en vakantieparken. Uit het onderzoek kwamen positieve ontwikkelingen, wensen van ondernemers maar ook aandachtpunten naar voren. Daarom is in 2022 het project Rode en Groene spoor vakantieparken gestart.

Het Groene spoor richt zich op de economische ontwikkeling en het Rode spoor op de verbeterpunten voor de vakantieparken in Noord-Limburg.

Placeholder for Vakantiepark camping SH 1118427218Vakantiepark camping SH 1118427218

Groene spoor

De vitaliteitsmanager heeft de informatie, die tussen 2019 en 2021 is verzameld, verwerkt in het informatiesysteem GIS (Geografisch Informatie Systeem). Deze informatie is de basis voor een data- en monitoringssysteem. Juiste informatie is erg belangrijk om goed overzicht te houden op de ontwikkelingen op campings en vakantieparken in onze regio. Hierin is nu een mooie stap gezet.

De vitaliteitsmanager gaat ook samen met ondernemers in gesprek over de toekomst en de mogelijkheden om het park vitaler te maken. De basis voor dat gesprek is de Leisure Result Optimizer. Een digitale tool die ondernemers inzicht geeft in de kwaliteit en perspectief voor hun bedrijf, maar ook inzicht in hun kennis van de sector en hun ambitieniveau. De ondernemer ontvangt een advies op maat met mogelijkheden en aanbevelingen.

Bent u ondernemer in Noord-Limburg en ook belangstelling voor een gesprek met vitaliteitsmanager Frank Verkoijen? Voor recreatieondernemers is dit gratis.

Rode spoor

Sommige vakantieparken worden helaas niet alleen gebruikt voor ‘vakantiegasten’. Permanente bewoning is niet toegestaan en brengt ongewenste en soms vervelende effecten met zich mee. Om niet meteen met een “kanon op een mug te schieten”, is onderzoek en begeleiding nodig.

Veiligheidsmanager Koen van Polanen inventariseert samen met gemeenten ongewenste situaties zoals bijvoorbeeld: illegale permante bewoning, illegale huisvesting van internationale werknemers maar ook (drugs) criminaliteit. Hierbij komen parken waar inzet nodig is in beeld en wordt er een plan van aanpak gemaakt. om de noodzakelijke verbeteringen uit te voeren.

Vooruitblik

Voor de zomervakantie organiseren we vanuit het project Rode en Groene Spoor een kennissessie voor bestuurders en ambtenaren. Na de zomer organiseren we deze ook voor  ondernemers in de vrijetijdssector. Meer informatie volgt nog.

Het laatste nieuws in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.