Start campagne Kijk niet weg!

De acht gemeenten bundelen hun krachten en strijden samen tegen georganiseerde en ondermijnende criminaliteit. De burgemeesters gaven dinsdag 14 juni de aftrap van de bewustwordingscampagne ‘Kijk Niet Weg!’.

Placeholder for Burgemeesters Kijk niet weg campagneBurgemeesters Kijk niet weg campagne

Onze inwoners kunnen helpen!

Inwoners kunnen een actieve rol spelen in het tegengaan van crimineel gedrag. Door niet weg te kijken als we iets vreemds zien, maar dit anoniem te melden via de politie of Meld Misdaad Anoniem.

Een van de onderdelen van de campagne is de acht gemeentes bezoeken met een voorlichtingsstand. Vrijdag 17 en zaterdag 18 juni werd de tent voor de eerste keer opgebouwd in Bergen. Tijdens de twee veiligheidsdagen werd met jong en oud gesproken over ondermijnende criminaliteit. Er zijn folders en stickers uitgedeeld en mensen konden ruiken bij verschillende geurtonnen hoe je drugslabs kunt herkennen. De reacties op ons initiatief zijn zeer positief.

"Het is belangrijk dat we onze krachten bundelen en dat de alertheid en bewustwording omhoog gaat. Als je niet weet waar je op moet letten als inwoner, kan het zomaar gebeuren dat er ergens een opslagplaats voor gestolen spullen, een XTC-lab of hennepkwekerij opduikt. Dat moeten we voorkomen.”

Ryan Palmen, Burgemeester Horst aan de Maas en portefeuillehouder Veiligheid Regio Deal Noord-Limburg

Het laatste nieuws in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.