Kunst, klei, keramiek en Tegelen

Designer Kiki van Eijk gaat een kunstwerk maken voor het Wilhelminaplein in Tegelen. Haar ontwerp is gekozen om de originaliteit, oorspronkelijkheid, vernieuwing en kleurstelling.

Placeholder for Klei kneden 1800940315Klei kneden 1800940315

Afgelopen jaar is het plan voor de herinrichting van het centrum in Tegelen verder uitgewerkt. Rode draad in het plan is het zichtbaar maken van het keramisch verleden van Tegelen in de openbare ruimte. In het plan is ook ruimte voor een kunstwerk dat verwijst naar de keramiekgeschiedenis van Tegelen. Het kunstwerk is een van de doelstellingen van het regionale project Keramiekgeschiedenis Noord-Limburg.

Onze regio, en met name Tegelen, heeft een rijke keramiekgeschiedenis van cultuurhistorische waarde. De Maas was niet alleen een belangrijke waterweg maar ook een belangrijke bron voor klei. Mooi dat Kiki, geboren en getogen in Tegelen, een stukje keramiekgeschiedenis gaat uitbeelden in een kunstwerk voor het hart van Tegelen. Op deze manier wordt een belangrijk stukje geschiedenis weer tastbaar.

We wensen Kiki van Eijk veel succes met het verder uitwerken van het ontwerp en wij zijn erg benieuwd naar het eindresultaat!

Het laatste nieuws in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.