Fietsroutes met de 'Maas in het midden'

De Maas is de blauwe ader door Noord-Limburg. De gebieden rond de Maas zijn prachtig om op de fiets te verkennen. Om inwoners en bezoekers de schoonheid van de Maas en de gebieden eromheen te laten ervaren zijn er 18 nieuwe fietsroutes uitgestippeld. De routes zijn gratis beschikbaar bij de Toeristische Informatiepunten of digitaal op de website van Maas in het midden.

Placeholder for Fietsroutes Maas in het middenFietsroutes Maas in het midden

Bekijk het ook eens van de andere kant!

Bruggen, veren en fietspontjes over de Maas zijn meegenomen in de fietsroutes. Op de online kaarten worden ook de actuele vaartijden en meldingen over stremmingen weergegeven. Zo beschik je altijd over juiste informatie. De routes lopen zoveel mogelijk parallel aan de Maas en gaan waar kan door de uiterwaarden. De routes zijn gebaseerd op het bestaande fietsknopenpuntensysteem en lopen door de deelnemende gemeentes van Mook en Middelaar tot aan Beesel.

Met dit initiatief willen we het toerisme langs de Maas bevorderen. Je kunt er prachtig fietsen en er valt veel te zien. We belichten daarom ook interessante verhalen over historische, natuurlijke en religieuze bezienswaardigheden in het gebied. Natuurlijk steken fietsers ook de Maas over. De routes zijn gratis verkrijgbaar bij de Toeristische Informatiepunten en digitaal beschikbaar.

Janine van Hulsteijn, regionaal bestuurlijk trekker Toerisme en recreatie en wethouder Gemeente Gennep

Historie, natuur en religie komen samen

Leer de bijzondere historie van Noord-Limburg en Oost-Brabant kennen. Veel van wat zich ooit afspeelde is nog zichtbaar.

Ontdek de prachtige natuur aan weerszijden van de Maas. Zoals het Nationaal Park Maasduinen, UNESCO-gebied De Maasheggen en de vele waterplassen.

Verwonder je over wat de talrijke kloosters, kerken en kapellen hebben voortgebracht. Met unieke kunstschatten, bijzondere bouwstijlen en vooral mooie verhalen.

Het laatste nieuws in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.