Bijeenkomst voor de installatiebranche

‘Nieuwe Energie’ voor iedereen in de installatiebranche was het motto! ‘Nieuwe Energie’ staat voor energiebesparing, duurzame energie én de energie om samen te werken. Door de hoge energieprijzen is de energietransitie actueler dan ooit!

Placeholder for IMG 8084IMG 8084

Op 11 mei gingen installatiebedrijven, bouwbedrijven, wooncorporaties, inwoners en gemeenten uit Noord- Limburg met elkaar in gesprek over de energietransitie. Een belangrijk vraag voor deze middag was: hoe gaan we samen aan de slag met Nieuwe Energie voor iedereen?

Op deze bijeenkomst presenteerde Techniek Nederland hun adviesplatform voor de energietransitie. Netbeheerder Enexis gaf een toelichting over de netcapaciteit.

In workshops gingen de deelnemers in gesprek over de verschillende thema’s gerelateerd aan de energieadviseur, het arbeidsmarkt vraagstuk, het duurzaambouwloket en hun rol in onze regio en in de pilot Kronenberg.

Eurocommissaris Frans Timmermans sprak de persoonlijke boodschap uit om vooral samen aan de slag te gaan met de transitie naar Nieuwe Energie.

Het was een inspirerende middag en zeker voor herhaling vatbaar is. Er zat letterlijk veel energie in de groep!

Placeholder for IMG 8085IMG 8085

Een zeer geslaagde eerste netwerkbijeenkomst en we blijven doorbouwen aan ons netwerk om samen stappen te zetten richting nog meer 'Nieuwe Energie'.

Namens alle deelnemers

Het laatste nieuws in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.