Projecten en initiatieven voor en door een gezond Noord-Limburg

Regio Noord-Limburg ondersteunt diverse projecten en initiatieven die bijdragen aan het gezonder maken van onze regio. Laat u inspireren door onze lopende en afgeronde projecten.

Ondernemen en innoveren Voor het onderwijs
Placeholder for Grens venlo 689630707Grens venlo 689630707
Grensoverschrijdend kennisinstituut Duurzaamheid

Een internationale krachtsinspanning

De transitie naar een niet-fossiele, circulaire economie is een urgente en complexe opgave voor de samenleving en zeker ook voor het bedrijfsleven. De manier waarop we produceren en consumeren is aan een forse herziening toe. Alleen in een gezamenlijke inspanning tussen overheden, kennisinstellingen en het bedrijfsleven kan economisch gedrag nieuwe, noodzakelijke vormen krijgen. Landsgrenzen zijn hierbij van ondergeschikt belang, want het gaat om een internationale opgave.

Ondernemen en innoveren Voor het onderwijs
Placeholder for Blue Plasma CenterBlue Plasma Center
Blue Plasma Center

Plasma is de vierde fase van een stof. De zon is het! Een bliksemschicht heeft het en een tl-balk kan niet zonder. Plasma is een natuurlijk verschijnsel, dat ontstaat wanneer energie zich door de lucht verplaatst. Maar hoe pas je het toe? Bijvoorbeeld in de land- en tuinbouw zijn ondernemers continu op zoek naar milieuvriendelijke methoden om bijvoorbeeld plantenziekten te voorkomen en te bestrijden. Het aantal toegelaten chemische middelen neemt snel af en de roep om duurzame gewasbescherming neemt toe. Plasma kan een oplossing bieden en chemische middelen vervangen.

Het laatste nieuws in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.