Een actuele en grote maatschappelijke opgave is het vinden van oplossingen die zorgen dat de wereldbevolking in 2050 op een gezonde, veilige en duurzame manier kan eten en drinken.
Poultry Research Center
Pluimveehouderijen op nieuwe leest
Waarom zou je een kip het graan en de mais geven waar je vier mensen mee kunt voeden, terwijl de kip en haar eieren maar voedsel voor twee mensen oplevert? Die vraag leidde uiteindelijk naar het Poultry Research Center, waar innovatieve methoden worden ontwikkeld om duurzaam kippen te houden.
Niet het aantal eieren telt, maar de toekomst
Pluimveehouderij Kipster is voorloper in het toekomstbestendig maken en houden van pluimvee. Zij gebruiken alleen voer dat afkomstig is van reststromen uit de voedingsmiddelenindustrie en nemen genoegen met een iets kleinere eierproductie. Om andere partijen te inspireren en overtuigen over deze duurzame manier van werken wordt het Poultry Research Center opgezet.
Doelstellingen / Resultaten
- De voordelen aantonen van duurzaam en toekomstbestendig pluimvee houden.
- Reststromen uit de voedselketen gebruiken voor de productie van eieren en kippenvlees in plaats van vernietigen.
Initiatiefnemer(s)
Kipster
Nijsen Company
Meer info of meedoen?
Op zoek naar meer informatie over dit project of wilt u zelf een bijdrage leveren?