Noord-Limburg, dé plek voor agro-toerisme

Zowel qua streekproducten als qua landschap hebben agrarisch ondernemers veel te bieden. Het Platform Agrotoerisme daagt uit om hierin te professionaliseren, maar ook om verder te kijken dan de agrarische sector.

Placeholder for Schaapsherder 007Schaapsherder 007

Op 12 juni is met trots het Platform Agrotoerisme gelanceerd. Dit platform is dé ontmoetingsplek voor ondernemers uit de recreatie- en agrarische sector. Elkaar ontmoeten, samen plannen maken, innoveren en ons platteland, met een schat aan streekproducten, koesteren is onze gezamenlijke drijfveer. Win – win voor de ondernemers en de toeristen. Dit initiatief is een samenwerking tussen meer dan 50 ondernemers, de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), MKB-Limburg en HAS Hogeschool.

We verbinden recreatie en agrofood
Platform Agrotoerisme is ontstaan uit het Actieprogramma Vrijetijdseconomie. Door cross-overs te maken met andere sectoren ontstaat er een flinke impuls aan de recreatieve sector én ontstaan er nieuwe verdienmodellen voor de agrarisch ondernemers. Agrotoerisme is niet nieuw, in Noord-Limburg zijn meer dan 200 agrarische ondernemers actief op het gebied van recreatie. En dit gaan er nog veel meer worden!

Gezonde samenwerking werpt vruchten af
Door de krachten in de regio te bundelen ontstaan er mooie initiatieven! De samenwerkende gemeenten in de Regio Noord-Limburg en de Provincie Limburg faciliteren deze gezonde beweging. Innovatiebureau Bluehub begeleidt de uitvoering van de activiteiten van het Platform Agrotoerisme.

‘Platform Agrotoerisme is een vernieuwende samenwerking. De agrarische sector is van groot belang voor het platteland en dus ook voor een breed aanbod aan recreatieve activiteiten. Juist door deze samenwerking wordt het collectief versterkt en het bezoeken van Noord-Limburg nog meer genieten’.

Janine van Hulsteijn, gemeente Gennep en bestuurlijk trekker Toerisme en Leisure Regio Noord-Limburg.

Het laatste nieuws in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.