Netwerkmiddag Vitaal en Gezond een groot succes!

Wauw, het was een middag met veel inspiratie en energie vóór en dóór Noord Limburgers! Meer dan 100 deelnemers beleefden samen de droom om de Gezondste Regio te worden.

Placeholder for SKOO20221020 1472SKOO20221020 1472

Caroline Kortooms van ‘Wat kies jij?’ trapte af: “We slaan een nieuwe totem, bewustzijn is de beste aanjager voor verandering. Wat kies jij?” Daarna volgde wethouder Frans Schatorjé, gemeente Venlo, over de ambities voor het Leer-Ontwikkel-Netwerk Vitaal & Gezond Noord-Limburg: “De Gezondste Regio worden is een opdracht voor ons allemaal, we gaan samen leren door te doen!”

Om daar meteen mee te beginnen gaf Chantal Walg, Anders denker & anders doener in de zorg, ons inspiratie mee om aan de slag te gaan met Positieve Gezondheid: “Werken aan positieve gezondheid vraagt om opschudding, een cultuurverandering, anders doen. Het kan!”

De makers Aukje van Dijk en Wim Moorman van de podcastserie DOORGRONDEN maakten duidelijk dat inwoners van Noord-Limburg veel betekenis geven aan Vitale Gemeenschappen: “Koester elk initiatief dat ontstaat vanuit gemeenschappen. Stimuleer vertrouwen in de kracht van gemeenschappen, je kunt het niet forceren.” 

"Ik heb een droom, ik zie het voor me, ik ga het doen!

Caroline Kortooms, Gezondsheidsmaker stichting 'Wat kies jij?'

De middag eindigde interactief met een speciaal ontwikkeld ganzenbordspel. Een spel dat uitdaagt, verbindt en ervoor zorgt dat je weet wat er speelt in jouw omgeving en bij anderen. Het was bijzonder mooi om te zien en te horen hoe ieder zich met passie inzet voor Noord-Limburg!

Download Ganzenbordspel Gezondste Regio
Placeholder for SKOO20221020 1594SKOO20221020 1594

Doe je mee?

Het was een geslaagde eerste netwerkmiddag van het Leer-Ontwikkel-Netwerk Vitaal & Gezond! Ideeën om meer met elkaar te delen en leren vanuit de praktijk? Neem gerust contact op met Danielle Damoiseaux.

De steentjes van #keipositief zijn in de regio gemaakt door de mensen van diverse dagbestedingen: Unik Zorg (Tegelen), Bosdael de Zorggroep NML (Reuver), Ter Borcht De Zorggroep NML (Baarlo) en TWP Maasbree. De kids van Kokkerelli verzorgden de heerlijke gezonde hapjes!

Het laatste nieuws in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.