Hier is LiFi!

In de afgelopen 35 jaar is het aantal kinderen met overgewicht in Nederland verviervoudigd. De voedsel- en beweegkeuzes die we krijgen voorgeschoteld op jonge leeftijd, zijn bepalend voor onze gezondheid als kind en ook op latere leeftijd. Het is tijd voor actie! Daarom gaven de wethouders van Noord-Limburg op 12 mei het officiële startsein voor het project LiFi op Brightlands Campus Greenport Venlo. Vitaliteit bij basisschoolleerlingen door gezond eten en voldoende beweging - daar gaan we voor in het project LiFi (Limburg Fit).

Placeholder for Gezonde Basisschool toekomstGezonde Basisschool toekomst

Gezondste Regio - Gezonde leefstijl

Noord-Limburg wil de Gezondste Regio worden. Ontwikkeling naar de Gezondste Regio treft alle lagen van de bevolking en start bij de allerkleinsten van onze regio, jong geleerd is oud gedaan.

In LiFi worden Noord-Limburgse kinderen op de bassischool op inspirerende wijze meegenomen in de wereld van gezonde voeding en gezond bewegen in de Gezonde Basisschool van de Toekomst. Het is belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd meer leren over hun eigen gezondheid. Door gezonde activiteiten zelf te beleven en te ervaren, maken kinderen zich deze kennis meer eigen. Dit stelt ze in staat om nu maar ook op latere leeftijd, gezonde en duurzame keuzes te maken.

Brightlands Campus Greenport Venlo als gezond middelpunt

Op 12 mei verzorgde professor Edgar van Mil, betrokken bij het programma Jeugd, Voeding en Gezondheid van Brightlands, een inspirerende keynote over het belang van gezondheid en op welke gedrag het best valt te sturen. Edgar van Mil is ook kinderarts -endocrinoloog bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch, hij zegt: “in mijn praktijk zie ik de, soms schrijnende, gevolgen van een ongezonde leefstijl. Juist daarom is het zo ongelooflijk van belang om aan preventie te werken – en wel nu!”

De Noord-Limburgse wethouders gaven het officiële startschot voor LiFi. Geen tijd voor het optuigen van ingewikkelde constructies, maar aan de slag! In Venlo zijn de basisscholen Toermalijn, Mikado en Harlekijn al gestart.

‘It takes a village to raise a child’

LiFi is voortgekomen uit het initiatief voor een gezonde, vitale jeugd van een aantal Noord-Limburgse partijen als Kokkerelli & Stichting Kids University for Cooking, KERNgezond, Venloop, GGD, Rabobank, VVV Foundation, VieCuri, PGx Zorg, Yookr, Jong Leren Eten, Lerend Eten, Smaakcentrum Limburg en Cohesie Huisartsenzorg. Alleen door samenwerking gaan we onze doelen bereiken.

"Het is zaak kinderen te helpen een goede basis te geven, zodat zij leren hoe regie te nemen op hun eigen leven. We staan samen met alle betrokken Limburgse partijen, de basisscholen én de ouders, aan de lat."

Wethouder Frans Schatorjé, gemeente Venlo

Het laatste nieuws in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.