Fietstocht RES Vooruit!

Op 9 september maakte een groot deel van onze ambtelijke en bestuurlijke RES partners kennis met elkaar én verschillende verduurzamingsprojecten in de gemeente Bergen.

Placeholder for Fietstocht kleinerFietstocht kleiner

Samen op de fiets in Bergen

De middag begon regenachtig. Gelukkig startten we binnen met een heerlijke lunch. Onze collega Eugène-Emile Kuis besprak het afwegingskader en toen het langzaam droog werd, werd het tijd om te fietsen. Met als eerste stop: landgoed Wells Meer. Hier is nu nog weinig te zien maar wethouders Antoon Splinter en Lizbeth Steinbach praatten ons bij over de plannen voor de toekomst binnen het energielandschap. 
 
Vervolgens was het de beurt aan Voetbalvereniging RKVV Montagnards. Onder het genot van échte Limburgse vlaai vertelde de sportvereniging over hun eigen energieplan, met zonnepanelen en een warmtepomp: een voorbeeld voor verenigingen in onze regio. De overbuur van de voetbalvereniging is het gemeentewerf van Gemeente Bergen. Hier konden deelnemers de biomassakachel en zonnepanelen in aanbouw bewonderen. 
  
En hoe het zit met energie besparen binnen de gemeente? Daar heeft de gemeente het energiehuis in het centrum voor: onze volgende stop. Bedrijven en particulieren kunnen hier terecht voor energieadvies. We zagen dat advies in de praktijk bij onze laatste stop: de duurzame woning van Frans Goossens. Enthousiast vertelde hij over alle wijzigingen die hij de laatste jaren in zijn huis heeft aangebracht om duurzaam te kunnen wonen.  
  
Geïnspireerd fietste we terug naar het startpunt om te genieten van een heerlijke borrel!

"Een geslaagde dag met een hoop nieuwe indrukken. Dat zorgt ervoor dat we met goede moed aan de slag kunnen om de komende vier jaar samen de RES met succes uit te voeren!"

Het laatste nieuws in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.