Coöperatie Platform Agrotoerisme

Agrotoerisme is een nieuwe sector in onze regio. Ondernemers in de agrarische- en vrijetijdssector gaan de samenwerking aan om nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen voor in Noord-Limburg.

Placeholder for Agrotoerimse 1093154468Agrotoerimse 1093154468

Door het verbinden van grote partijen uit de sectoren toerisme en agrofood aan kleinere ondernemers ontstaan kansen om nieuwe projecten in de markt te zetten.

Na heel wat voorbereiding heeft op15 januari 2022 het platform agrotoerisme haar oprichtingsvergadering gehad en zijn er inmiddels 25 partijen lid geworden van de coöperatie. De coöperatie heeft er alle vertrouwen in dat er bij aanvang van de eerste arrangementen met minimaal 35 partijen gestart kan worden. De deelnemers zijn geografisch mooi verspreid waardoor de agrotoerist een goed perspectief geboden wordt.

Eerste arrangementen in de maak
Op basis van de eerste gesprekken zijn al een tweetal arrangementen bedacht rondom de start van het aspergeseizoen.

  • Actieve fiets / e-chopper tocht langs aspergevelden, aspergebedrijven, streekwinkels, horeca en aspergemuseum, gekoppeld aan een aspergelunch/diner met evt. een overnachting. In deze culinaire tocht worden alle zintuigen geprikkeld.
  • Van boer tot bord: overdag op bezoek bij een lokale aspergeteler. Bijvoorbeeld met een educatieve rondleiding of een workshop aspergesteken. In de avond genieten van verse, lokale asperges bij een van de vele horecagelegenheden.

Heb jij zelf ideeën over arrangementen/activiteiten of bied je al leuke arrangementen aan? Laat het ons gerust weten! Samen kunnen jullie kijken hoe jouw bedrijf onderdeel wordt van deze en volgende arrangementen.

Het laatste nieuws in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.