Brussel bezoekt de Gezondste Regio

Samenwerkingsverband FoodNL ontvangt een Brusselse delegatie van het Ministerie Voedselveiligheid en Voedselzekerheid en landbouwattaches van de lidstaten. Zij worden bijgepraat over de eiwittransitie en het brede thema Voeding & Gezondheid. Daarbij mogen enkele bezoeken aan bedrijven met grote impact zeker niet ontbreken.

Placeholder for Bezoek Brussel 5Bezoek Brussel 5

De route startte bij PlantLab in Den Bosch en ging vervolgens naar de Verspillingsfabriek in Veghel, Genson Group in Sint-Oedenrode en daarna door naar Noord-Limburg voor een bezoek aan Nijsen Company en Kipster in Venray.

Één voor één bedrijven die een grote ambitie hebben rondom Voeding & Gezondheid en de eiwittransitie:

PlantLab maakt impact op hoe de wereld gevoed wordt. De volgende generatie van kweken!

Verspillingsfabriek zet zich in voor 0% voedselverspilling. Koken met reststromen!

GensonGroup is toonaangevend in zachtfruit planten, aardbeien, frambozen en prei. Altijd op zoek naar duurzame samenwerkingen en innovatie!

Nijsen Company maakt excellente diervoeders uit reststromen voor duurzamere varkens- en pluimveehouderijen die bijdragen aan circulaire landbouw. Slim gebruik van grondstoffen! 

Kipster is het meest duurzame en diervriendelijke (leg) kippenbedrijf en winnaar van diverse awards. Een kip en ei verhaal met 3 sterren!

Food NL is een samenwerking tussen Greenport Venlo, Agrifood Capital Den Bosch en Food Valley Ede Wageningen. De drie voedselregio’s vormen samen een sterke coalitie om vanuit Nederland in Europa beter op te komen voor regionale en economische belangen.  FoodNL lobbyt in Brussel op dossiers als het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB), regionaal beleid en innovatie- en structuurfondsen.

De focus van FoodNL ligt op de thema’s eiwittransitie en voeding & gezondheid (incl. voedselverspilling en voedselveiligheid). Hiervoor zijn Taskforces ingesteld waarin de FoodNL partners bestuurlijk en ambtelijk vertegenwoordigd zijn. Daarnaast nemen de regio’s deel aan Europese kennis- en innovatieplatforms en projecten.

  • Placeholder for Bezoek Brussel 1Bezoek Brussel 1
  • Placeholder for Bezoek Brussel 2Bezoek Brussel 2
  • Placeholder for Bezoek Brussel 3Bezoek Brussel 3
  • Placeholder for Bezoek Brussel 4Bezoek Brussel 4
  • Placeholder for Bezoek Brussel 4aBezoek Brussel 4a
  • Placeholder for Bezoek Brussel 5Bezoek Brussel 5
  • Placeholder for Bezoek Brussel 6Bezoek Brussel 6

Het laatste nieuws in uw mailbox?

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief.